Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Bir İlk Daha...
26 Aralık 2017

43637200_620x410.jpg

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kara, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Erkut Baha Bulduk tarafından Karabük'te ilk kez iki hastaya Baklofen pompa takıldığını ifade ederek hastanenin Karabük'te Beyin Cerrahi alanında da bir ilke imza attığını söyledi.
Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Op.Dr.Erkut Baha Bulduk, Serebral Palsi tanısı olan hastalar Şerafettin Kirenci (27) ve Behiye Gökkaya'nın (38) her iki kol ve bacaklarında istemsiz kasılmalarının olduğunu ve yemek yemekte zorluk çektiklerini ifade ederek, "Sosyal hayatlarında kasılmalardan dolayı hasta ve yakınlarının oldukça güçlük çekiyorlar. Hastalara oral tablet tedavisi uygulanıyor ancak belirgin bir fayda görülemedi. Bunun üzerine İnterkranial aralığa (beyin omirilik sıvısının dolaştığı bölgeye) yerleştirilen bir katater ve karına yerleştirilen bir pompa sayesinde sürekli ilaç infüzyonu yaparak kasılmalarda belirgin azalma olduğunu, daha önce kendi kendine yemek yiyemeyen ve oturamayan hastalarımız ameliyat sonrasında kendi yemeğini yiyebilir ve tekerlekli sandalye ile dolaşabilir hale geldiklerini gördük." dedi.
Genel Sekreter Op.Dr.İsmail Kara, ise Beyin Cerrahi ünitesinde güncel tedavi yöntemleri ile her türlü kranial ve spinal uygulamaların yapılarak bu alanda il dışı sevklerin belirgin ölçüde azaldığını, öncelikle ameliyatı gerçekleştiren hekimlere ameliyathane,anestezi ekibine, beyin cerrahi servisi çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade ederek, böyle başarılı işlere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.