Hipertansiyon polikliniğimiz hasta kabulüne başlamıştır.
05 Mayıs 2022

Hipertansiyon polikliniğimiz hasta kabulüne başlamıştır.

hiper.png

Hipertansiyon dünyadaki erişkin nüfusta en sık görülen kronik hastalıktır ve ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan inme ve kalp krizinin en önemli nedenidir. Ülkemiz erişkin nüfusunda her 100 kişiden 30'unda hipertansiyon mevcuttur. Ancak bu hastaların sadece yarısı hasta olduğunun farkında olup ilaç kullanmakta, ilaç kullananların da sadece yarısında hipertansiyon kontrol altındadır.

Bu derece önemli olan hipertansiyonun; teşhisi kolay, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olması sevindiricidir. Yeter ki hastalığın farkında olalım ve kontrollerimizi düzenli yaptıralım.

Bu sebeple Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bu Aralık ayı itibariyle "Hipertansiyon Polikliniği" hasta kabulüne başlamıştır. MHRS uygulaması ve 182'den "Aile Hekimliği Hipertansiyon Polikliniği" seçeneğinden randevu alınabilir. Bu poliklinikte sadece hipertansiyon hastaları muayeneleri yapılacak olup AYNI GÜNE RANDEVU ALINMASI MÜMKÜNDÜR.