Hastanemiz Bebek Dostu Yenidoğan Yoğunbakım ünvanı aldı.
18 Kasım 2019

Hastanemiz Bebek Dostu Yenidoğan Yoğunbakım ünvanı aldı.

Dünya Sağlık Örgütü(WHO); Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini önermektedir . Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından, WHO ve UNICEF’ in çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı yürütülmeye başlanmıştır. Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” ünvanını alabilmektedir.

"Bebek Dostu Hastane" değerlendirmeleri kapsamında, Sağlık Bakanlığı Değerlendirme ekibinin 2019 yılı içerisinde yapmış olduğu değerlendirmede Hastanemiz daha önce almış olduğu Bebek Dostu Hastane ünvanını korumuştur.

2012 yılında Bebek Dostu Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesi programı başlatılmış ve Yoğunbakımlarda tedavi gören yenidoğanlar için başarılı emzirmede 7 adım politikası benimsenerek çalışmalar bu doğrultuda devam ettirilmiştir.

Hastanemiz Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesinin de Bebek Dostu ünvanı alabilmesi için yaptığımız başvurunnun Sağlık Bakanlığı tarafından yerinde değerlendirilmesi sonucunda Bebek Dostu Yenidoğan Yoğunbakım ünvanı alınmıştır. Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yenidoğan Yoğunbakım sertifikaları İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İsmail KARA tarafından Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İsmail HASKUL’a teslim edilmiştir.

IMG-20191118-WA0004.jpg

IMG-20191118-WA0005.jpg