Kronik Yara Bakım Polikliniği hizmete açılmıştır
25 Mayıs 2021

Kronik Yara Bakım Polikliniği hizmete açılmıştır

Hastanemizde Diabetik Ayak ve Kronik Yara Bakim Poliklinigi hizmete açılmıştır.

Uluslararası Diabet Federasyonu geçen 34 yılda diabetli hasta sayısının neredeyse dört kat arttiğını; böyle giderse 2040 yılında 640 milyona ulaşacagını; başka bir deyişle 10 kişiden birinin diabetli olacagına dikkat çekmiştir. Artan diabet hasta sayısı ile birlikte uzun dönem komplikasyonu olan diabetik ayak önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Diyabetik ayak, şeker hastalannın ayaklarında iyileşmesi güç olan yaralardır. Bu yaralar iyi tedavi edilmezse uzuv kayıplarına neden olabilmektedir.

Kronik yara; beklenen zaman içerisinde iyileşmeyen, yapısal ve fonksiyonel bütünlüğü sağlanamayan yaralardır. Bu yaralar geç ve güç iyleşme gösterir, 6-8 haftada iyileşmeyen ya da 4 haftada hiçbir iyileşme belirtisi göstermeyen yaralardır.

Kronik  Yara Bakım Polikiliniğinde diyabetik ayak hastalarının yanı sıra geç yada güç iyileşen veya hiç iyileşmeyen kronik yaralara, bası yaralarına, dolaşım bozukluĝuna bağlı yaralara, travmalara bağlı ve ameliyat sonrası kapanmayan yaralara hizmet vermeyi amaçlıyoruz.

Poliklinikte Genel Cerrahi doktorlarımızdan Uzm. Dr. Ahmet Tayfun Çelik ve Uzman Hemşire Nagihan Küçükakarsu hizmet verecektir. Kronik yara polikliniği çalışmasını diğer poliklinik hekimlerinden gelen konsültasyonlarla sürdürecektir.

Polikliniğe başvuran hastalara gerekli görülen konsultasyon hizmetleri de sağlanacaktır. (Ortopedi ve Travmatoloji, Kalp ve Damar Çerrahisi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Enfeksiyon Hastalıkları ve İç Hastalıkları Vb. )