Geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezimiz ozon terapisine başlamıştır
18 Ocak 2019

HASTANEMİZDE OZON TERAPİSİ NE BAŞLANMIŞTIR!

Ozon terapisi, Tamamlayıcı tıpta Ozon'un sağaltım amacıyla kullanıldığı tedavi biçimidir. Oksijen terapisi, oksijenasyon terapisi, hiperoksijenasyon ya da bio-oksidatif terapi olarak da anılmaktadır. Tıpta kullanılan medikal ozon oksijenden (O2) O3'e dönüşümle ortaya çıkar. Ozon antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Medikal ozon uygulamalarının amacı dolaşımı arttırmanın yanında birçok hastalıkta bozulmuş olan organik fonksiyonların yeniden canlandırılmasına yardımcı olmaktır. Hücrelerde detoks, yenilenme etkisi ve toksinlerden arındırıcı etki oluşturur.
Saf oksijenden özel bir cihaz vasıtası ile elde edilen ozon gazı hastanın kendi kanı ile karıştırılarak yada lokal enjeksiyon teknikleriyle ya da gaz halinde vücudun çeşitli bölgelerine verilmek suretiyle uygulanır. Ozon tedavisi; ağrı tedavisinde, kronik yorgunluk sendromunda, fibromyaljide, yara iyileşmesinde, alerjik hastalıklar, cilt gençleştirme, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi, damar tıkanıklıkları gibi dokuya oksijenin gitmesinin bozulduğu durumlar vb. hastalıklarda asıl tedaviye destek amaçlı olarak kullanılır.

Eğer hastada kontrol edilemeyen bir yüksek tansiyon durumu, ileri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı rahatsızlıklarda (Hemofili, kanama pıhtılaşma hastalıkları, 2-3 Difosfogliserat enzimi olarak adlandırılan enzimin yokluğunda(favizm), ağır trombositopenili (<50000/mm3) ve masif kanamalı hastalarda), aşırı alkol kullanımında, kronik tekrarlayıcı pankreas bezi iltihabı, hipertiroidi ve yakın zamanda kalp krizi ve beyin kanaması geçiren hastalarda ozon tedavisi yapılamamaktadır. Bu bakımdan uygulama öncesi bazı laboratuar analizleri yapılarak durum denetlenmelidir.
Hastanemizde yapılan sistemik uygulamada hastanın kendi kanı alınarak ozon ile zenginleştirilmesi sonrasında damar yolu ile vücuda geri verilmektedir. Uygun konsantrasyon ve volümde kullanıldığında yan etki ya da komplikasyon riski çok düşüktür.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Hastanemiz 2. katında Göğüs Hastalıkları Poliklinik girişinde hizmet vermekte olup, Ozon terapisinden faydalanmak amaçlı başvurduğunuzda ön değerlendirme ve sonrasında yapılacak tetkikler ile terapiye uygun bulunmanız halinde gerçekleştirilmektedir.